Manšped, kao jedan od vodećih pružatelja logističkih usluga u regiji, prilično izložen međunarodnom prometu ljudi, u potpunosti se prilagođava novonastalim situacijama vezanim za koronavirus i poštuje sve upute Nacionalnog stožera civilne zaštite u vezi provedbe mjera zaštite.

Zbog brige za osoblje, poslovne partnere i suradnike, osim obaveznih mjera zaštite, provode se i dodatne mjere za vozače, skladišno osoblje, ali i među djelatnicima u uredima.
Tako su svi vozači opskrbljeni zaštitnom opremom i uputama za postupanje.
Uz to sa svim partnerima je dogovorena minimalna izloženost vozača kontaktu sa skladišnim osobljem i administracijom. Vozačima su omogućene i zone karantene u krugu Manšpedovih parkirališnih prostora u Rijeci i Zagrebu.
Svo skladišno osoblje je dobilo zaštitnu opremu i na raspolaganju ima istaknute mjere zaštite.
Na svim ulazima u skladišta i uredske prostorije postavljeni su dispenzeri s gelom za dezinfekciju ruku, a svi djelatnici u uredima dobili su i dodatno sredstvo za dezinfekciju ruku.
Kontakti uredskog osoblja s vanjskim vozačima također su minimalizirani. Na ulaze u urede postavljena su dodatna upozorenja uz više dostupnih dispenzera s gelom za dezinfekciju ruku.

Manšped konstantno surađuje s Hrvatskom Gospodarskom Komorom na organizaciji prijevoza pružajući najnovije informacije s terena i s drugih graničnih prijelaza. Također svi vozači na dnevnoj bazi dobivaju najnovije informacije vezane za stanja na granicama i mjere Civilnog stožera RH.